Julmarknad Krakow, Fullbokat!

Program Julm Krakow 2018 top

Fullbokat! Efter flera år på de stora Julmarknader i norra Tyskland och Prag kör vi i år till Polen.
Krakow som är Polens näst största stad med ca 750 000 inv. har flera julmarknader varav den största hittar vi på stans stora torg. Här hittar vi massor med stånd och handlarna erbjuder ett brett sortiment av b.la. julgransdekorationer, keramik, hantverk av trä, glas och lädervaror, samt smycken.
Här kan vi smaka rätter från grillen, t.ex. oscypki (rökt fårost), korvar och dricka varmt vin som kallas galiciska (glögg). Vi har även stadsrundtur med svensktal. Guide, lunch med ölprovn. och middag med folkloreshow. På hemvägen bor vi centralt vid Alexanderplatz i Berlin och kan besöka Julmarknaden där. 

Dagsprogram:

Fredag: Start från Örebro tidig morgon, via båtar i Helsingborg och Gedser är vi i Tyskland sen eftermiddag. Vi har sedan ett stycke kvar att köra till vårt Hotell Wyndham Garden i Hennigsdorf. utanför Berlin.

Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet innan vi somnar gott efter en trevlig dag i bussen.

Lördag: Efter riklig Tysk frukost startar vi 60 mila färden söderut med att runda Berlin, efter drygt 2 timmar når vi gränsen till Polen, vi kör vidare med lämpliga stopp för bensträckare och lunch innan vi är framme i Krakow sen em. Vi checkar in på centrala Ibis Stare Miasto som ligger med några min. promenad till torget.

Intill hotellet ligger även Krakows stora köpcentrum Krakowska. På kvällen har vi middag bokad på hotellet.

Söndag: Efter frukost finns det för de som vill möjlighet att följa med på vår stadsrundtur med Svensktalande lokalguide som avslutas med lunch och ölprovning. kvällen till eget förfogande, restauranger och barer finns det gott om i Krakow.  

Måndag: Efter frukosten, dagen till förfogande på egen hand bland bodarna på torget eller kanske shopping i det stora köpcentrat. På kvällen har vi för de som vill följa med oss bord bokade på Restaurant Morskie Oro, här erbjuds 3-rätters middag med folkloreshow.

Tisdag: Efter frukost lämnar vi Krakow tidigt för att hinna upp till Berlin och kunna besöka Julmarknaden vid Alexanderplatz.  Här bor vi flott på Park Inn Alexanderplatz. Egen kvällsmat.

Onsdag: Hemfärd via Taxfreeshop innan vi lämnar Rostock. Åter Örebro sen kväll.

Resans pris: 4 995:- Program Julm Krakow 2018 hel

I resan ingår:

Resa med bekvämaste turistbuss, båtresor och vägavgifter.
5 nätter del i dubbelrum med frukost, 2 Middagar. 

Tillägg: 
Enkelrumstillägg: 950 :-

Utflykter:
Stadsrundtur i Krakow Sv. tal. Guide: 10 Euro
Lunch med ölprovning: 15 Euro
Folklore med 3-rätters middag: 15 Euro

 

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift 

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2018-11-30
Hem datum 2018-12-05
Max resenärer 50
Pris 4,995.00kr
4,995.00kr 40
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..